Інвестиції Ford у виробництво нових гібридних моделей

Ford інвестує 42 мільйони євро у виробництво нових гібридних моделей та складання акумуляторних батарей у Валенсії

ВАЛЕНСІЯ, Іспанія, 20 січня 2020 р. Компанія Ford оголосила про наміри інвестувати 42 мільйони євро у свій завод в іспанському місті Валенсія, щоби підтримати власну стратегію електрифікації транспортних засобів за допомогою створення сучасного цеху зі складання акумуляторних батарей — цей крок стане ефективним доповненням для процесу виробництва нових моделей S-MAX Hybrid і Galaxy Hybrid.

 Дві нові складальні лінії дадуть змогу налагодити випуск високотехнологічних літій-іонних батарей, що допомагають живити енергією нові Kuga Plug-In Hybrid і Kuga Hybrid, а також S-MAX Hybrid і Galaxy Hybrid, безпосередньо поряд із місцем складання автомобілів задля підвищення ефективності та сталості виробництва. Новий цех зі складання батарей, проєкт якого було реалізовано за рахунок інвестицій на суму 24 мільйони євро, розпочне свою роботу у вересні поточного року.

 На момент свого виходу на ринок на початку 2021 року новий спортивний мінівен S-MAX Hybrid і пасажирський мінівен Galaxy Hybrid забезпечуватимуть користувачам покращену паливну економічність, знижений рівень викидів CO2 та підвищену плавність ходу. Електрифікований силовий агрегат, який наразі є унікальним для свого сегмента, стане конкурентоспроможною альтернативою моделям Ford із дизельним двигуном EcoBlue, але водночас його використання не призведе до негативного впливу на місткість салону, рівень комфорту чи експлуатаційну гнучкість.

 Виробництво нових електрифікованих моделей S-MAX і Galaxy із функцією заряджання, джерелом енергії яким слугують 2,5‑літровий бензиновий двигун, що працює за циклом Аткінсона, електромотор, генератор і літій-іонна батарея, стало можливим завдяки вкладанню додаткових інвестицій на суму 8 мільйонів євро. Ці кошти спрямували на придбання нового обладнання та модернізацію складальних ліній заводу Ford у Валенсії. Додаткові інвестиції в розмірі 10 мільйонів євро забезпечили належну підтримку для виробничого процесу нового кросовера Kuga Hybrid. До кінця 2020 року Ford представить на європейському ринку 14 електрифікованих автомобілів.

 «Електрифікація швидко стає основною тенденцією на ринку, тож ми збільшуємо обсяг наших інвестицій у свій завод, розташований у Валенсії, щоби в майбутньому запропонувати своїм клієнтам ще більше електрифікованих моделей транспортних засобів і варіантів силових агрегатів, — повідомив президент компанії Ford of Europe Стюарт Роулі (Stuart Rowley). — Забезпечивши як ніколи простий перехід на використання електрифікованих машин, ми очікуємо, що до кінця 2022 р. більшу частину продажів пасажирських автомобілів будуть становити саме такі моделі».

 Починаючи з 2011 року, компанія Ford інвестувала у свій завод у Валенсії 3 мільярди євро. 750 мільйонів із цієї суми пішли на підтримку виробництва Kuga — моделі з найвищим рівнем електрифікації за всю історію бренду та повноцінним модельним рядом, до якого входять Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid («м’який» гібрид із напругою 48 В) і Kuga Hybrid** (повноцінний гібрид).

 На заводі у Валенсії компанія Ford також випускає моделі Mondeo Hybrid і Mondeo Hybrid у кузові типу «універсал».