Співробітництво Ford та Walmart

Безпілотники Ford здійснюватимуть доставку з супермаркетів Walmart

ДІРБОРН, США, 19 листопада 2018 р. – Ford повідомляє про старт нового співробітництва в галузі доставки товарів автономними автомобілями. Новим партнером компанії став Walmart, найбільша у світі мережа оптової та роздрібної торгівлі.
 
Співробітництво дозволить Ford вивчити, як автономні автомобілі можуть використовуватися для доставки товарів повсякденного призначення від харчових продуктів до предметів особистої гігієни. Сьогодні Walmart уже пропонує доставку харчових продуктів за допомогою різних сервісів доставки. Цей напрямок стрімко розвивається: до кінця року можливість доставки замовлення з Walmart буде доступна у 800 супермаркетах мережі у 100 великих містах США. Очікується, що в наступному році кількість магазинів Walmart, які пропонують доставку, подвоїться.
 
Як і в Ford, у Walmart вірять, що автономні автомобілі відіграватимуть важливу роль у розвитку сервісу доставки, і що для їхнього успішного застосування необхідно, перш за все, вивчити те, як люди хочуть використовувати їх у повсякденному житті. У найближчі два місяці Ford тісно співпрацюватиме з Walmart щоб визначити, які товари можуть бути доставлені за допомогою автономних автомобілів, і з’ясувати, які проблеми можуть перешкоджати успішній доставці за допомогою безпілотників.

Ford-Walmart-5_1200у.jpg

Замовлення в супермаркеті, вочевидь, відрізнятимуться великим різноманіттям товарів, і одним із завдань Ford буде пошук найкращої компоновки простору в автомобілі та за необхідності – модифікація транспортних засобів для адаптації їх до різних сценаріїв доставки, які можуть включати доставку товарів, які швидко псуються, або доставку за декількома адресами у рамках однієї поїздки.
 
У червні цього року Ford повідомила про запуск спільного проекту з транспортування товарів автономними автомобілями з компанією Postmates, яка займається доставкою готової їжі та товарів із ресторанів, кафе та магазинів, зокрема Walmart. Для цієї пілотної програми компанія Ford модифікувала комерційний фургон Transit Connect, встановивши на автомобіль систему спеціальних боксів для перевезення товарів. Одна машина може обслуговувати одразу декілька замовлень у межах одного маршруту.
 
Це перший комерційний самокерований автомобіль, спеціально модифікований компанією Ford для тестування різних інтерфейсів: сенсорного екрану, системи з декількома боксами та зовнішньої аудіо-системи, яка озвучує підказки для клієнтів. У межах співробітництва з Postmates безпілотний автомобіль уже виконав близько 1000 доставок. За результатами цього проекту до 2021 року повинен бути розроблений дизайн автономного автомобіля, спеціально призначеного для комерційного використання.